Diskuse

Babiš má nesrovnalosti a politici se hroutí. Jiní zachraňují životy a nikoho to nezajímá.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z13d64e26n42ě89k 30H30i70n38k

16. 3. 2017 23:01

I já jsem byl šokován přístupem ministerstva zdravotnictví, ohledně proplácení letů mimo "provozní dobu" a souhlasím s tím, že je to systémově špatně.

Nicméně částky, o jaké se jedná v souvislosti s p. Babišem jsou (mírně řečeno) extrémní a pro běžného pracujícího nepředstavitelné. Pokud je takový člověk na pozici ministra financí a nedokáže podezření věrohodně neprodleně vysvětlit (naopak mlží a tvrdí , že má dva audity a přitom nemá vlastně ani jeden - jedná se jen o nic neříkající cár papíru, nikoliv o zprávu auditora) by měl v takovém případě odstoupit a mělo by proběhnout vyšetřování.

Rozumím tomu, proč to tak vidíte. Ale je to stejné, jako chtít řešit autonehodu se škodou 200 tis. a tvrdit, že nemáme čas na to řešit požár o ulici vedle, se škodou v řádu jednotek mld.. Nutné je řešit oboje a mimochodem věřím, že pokud by to ta letecká služba řešila soudně (k tomu možná časem dojde, pokud někdo nedostane na M. Zdrav. rozum), tak ten její nároky uzná.

2 0
možnosti

M89a77r35e13k 87Š20o81r98f

16. 3. 2017 12:30

Priority jsou nastaveny naopak velmi správně. Tato republlika má přes deset mionů obyvatel a nelze řešit indiviuálně problémy každého občana, od toho je státní správa řízena hierarchicky, jednotlivé úkoly mají na starosti úředníci a ti jsou pro změnu řízeni zákonem, jež vydává především poslanecká sněmovna, potažmo vláda.

Nám jako občanům s hlasovacím právem nepřísluší posuzovat řízení státu, respektive můžeme na něj mít názor, můžeme ho vyjádřit ale to je asi tak všechno. Naše pravomoci do řízení státu zasahovat jsou omezeny na volby, kde máme vyjímečné privilegium pomocí volebního hlasu zvolit své zástupce, kteří mají naše mínění a názory zastupovat.

Tím se vracím zpět na začátek. Je naprosto kardinální řešit své volené zástupce, chtít po nich vysvětlení pokud je jejich veřejný život zamlžen nejasnostmi. Andrej Babiš je právě jedním z těch, které jsme si kolektivně zvolili jako svého zástupce a pokud se jedná o kriminálníka, máme jako občané této země právo na to , to vědět a požadovat vyvození důsledků podle zákona.

Pokud Vás trápí byrokracie ve zdravotnictví, ptejte se před volbami politických stran co s tím budou dělat a po volbách požadujte dodržování volebního programu. Ze své pozice nemůžete dělat více, nicméně ani na toto minimum se většina občanů nezmůže.

1 0
možnosti

Nenechte se otrávit, na to jste příliš mladá, a nenechte to být takhle špatně :-)R^

0 0
možnosti